Berusningen av politiska arvoden

Jag läser om hur Sveriges 290 kommuners politruker alla kategorier och politiska ”partier”, nu positionerar sig inför val till alla lukrativa poster med fantasiarvoden. Tänk om politrukerna hade intresserat sig för att förändra och förbättra Sverige till ett humant samhälle för alla svenska medborgare?

Som jag tidigare har framhållit så hade 7,5 miljoner röstberättigade möjlighet att rösta fram en riksdag och regering värd namnet år 2018. Av de 7,5 miljoner röstberättigande, var det endast 6,5 miljoner som tog chansen att rösta. Av de 6,5 miljoner som lade sin röst i lådan, var det endast 26 procent satte kryss på sina valsedlar.

Jag påstår seriöst att det är 74 procent av de röstberättigades fel att vi har den riksdag och den regering vi har sedan 2018. Alltså är det 4,8 miljoner svenska medborgares fel med det som händer i Sverige idag. Försök inte inbilla någon något annat.

Jag påstår även lika seriöst att det är en form av valfusk att inte sätta kryss på valsedeln, för då bestämmer politikerna vilka politiker de vill ha på de främsta posterna i fullmäktige, styrelse och nämnder. Naturligtvis även i de kommunala bolagen. Inte vi väljare.

I Danmark ingår samtliga partier på en och samma valsedel, på vilken man sätter ett kryss vid det parti eller den partikandidat man vill rösta på. Därför är det är svårt att fuska med gömda valsedlar och annat fuffens i Danmark.

Naturligtvis känner politrukerna en viss berusning når de får sig tilldelade ett flertal politiska platser. I min kommun finns det politruker som har fler än 20 politiska uppdrag. Hur man seriöst kan sköta så många uppdrag är för mig en gåta. Det är därför vi har det samhälle vi har idag. Med maktberusade och avtrubbade politruker.

”Det värsta är inte de onda människornas ondska utan de goda människornas likgiltighet”. (Martin Luther King

Svenska politruker borde lära av Arnold Alois Schwarzenegger: ”jag är inte politiker, jag är mina väljares tjänare!”.

Absentem laedit, qui cum ebrio litigat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s