Låt 100000 anständiga människor uttala sig

Ännu ett fantastiskt bra inlägg av Björn Ranelid.

En person som utger sig för att vara polis och som tar sig in till en äldre människas hem och rånar henne skall dömas till livstids fängelse utan möjlighet till tidsbegränsning, eftersom det vidriga och oförlåtliga brottet är detsamma som ett mentalt och själsligt mord på det värnlösa och godtrogna offret.

Det är ett rimligt straff som är enkelt att rättfärdiga med tanke på offrens lidande och skräck i resten av deras liv. Det finns inga möjliga förklaringar eller förmildrande omständigheter i förhållande till dessa mördare. Ja, brottet är att likställa med mord, ty offrens själsliga och mentala hälsa är kroniskt skadad för resten av deras liv.

Låt 100000 laglydiga, anständiga och vettiga människor uttala sig om dessa vidriga och ofattbart grymma brott och jag lovar att samtliga utan undantag håller med mig.

Sveriges Riksdag stiftar rikets lagar. Det finns ingenting i världen som hindrar att en sådan lag skapas, ty ingen kan med rätta försvara ett brott som detta och det kan inte förmildras.

Det vore ett juridiskt, demokratiskt och etiskt föredöme för alla stater på Jorden. Ett hundra procent av den vuxna, skötsamma och laglydiga befolkningen i Sverige hade stått bakom den särskilda lagen och straffskalan.

Brottet handlar om föregivande om allmän ställning, inbrott, grovt rån och mentalt mord i offrets hem.

Dessa vidriga och samhällsfarliga brott skapar också misstro mot personer som bär polisuniformer i olika sammanhang. I varje fall gäller detta i alla upptänkliga situationer när människor klädda i en sådan uniform söker individer i deras hem.

En god vän till Margareta och mig har drabbats av detta vidriga brott. Hon var åttioett år när hon rånades av falska poliser i sitt hem.

Rån mot äldre människor som utförts av falska poliser har skett på många platser i Sverige de senaste åren. I går skedde det ännu en gång i Malmö.

Brottslingarna dömer de drabbade åldringarna till en tid av oro, ängslan, skräck och bristande tilltro till sina medmänniskor fram till döden. Även offrens anhöriga tvingas till att lida.

Jag har aldrig läst en enda artikel på en kultursida eller i en spalt för en krönikör i någon tidning som skrivit sanningen om dessa oförlåtliga och i en absolut mening mest vidriga brott.

Därför har jag ingen respekt för dessa sidor i tidningarna. Skulle någon av de skribenterna försöka debattera ämnet med mig så hade jag dels besegrat dem i ord och förnuft och dels offentligt avslöjat deras enfald.

Min vrede är helig.

Björn Ranelid, måndagen den 24:e januari år 2022.

Leges sine moribus vanae.

2 kommentarer på “Låt 100000 anständiga människor uttala sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s