Högerpartismens avdrag och bidrag

Tänk så märkligt! Högerpartiet M hade makten under tiden 2006 till 2014. Under den tiden försökte en viss potentat privatisera hela Sverige. Bland andra Apotek och Bilprovningen. Motivet vara att konkurrensen skulle innebära lägre priser. Jag undrar då när detta med konkurrensmässigt låga priser kommer att inträffa.

Det har snart förflutit 8 år sedan privatismen främste riddare slapp regera Sverige. Det jag ser tydligast är att privata apotek som inte ger tillräckligt utdelning till aktieägarna antingen läggs ner eller flyttas till med lukrativa (rika) områden.

Det pratas mycket om ROT och RUT. Dessa bekvämligheter utnyttjas främst av bättre bemedlade unga och familjer ur de ”bättre stånden”. De senaste tio åren har rut- och rotbidragen blivit allt mer populära. Under 2019 fick ”rika svenskar” rutbidrag för nästan 5,7 miljarder kronor och rotbidrag för 9,9 miljarder kronor.

Moderater hatar bidrag men älskar avdrag fast det i princip är samma sak. Exempelvis skulle men lika gärna kunna kalla RUT-avdrag för RUT-bidrag. Skillnaden i praktiken är att det heter bidrag när det nyttjas av fattiga och avdrag när det utnyttjas av rika.

Du som upprörs över att du måste ”försörja” våra fattiga, tänk om du bara visste hur mycket det kostar att försörja alla rika….

Omne ignotum pro magnifico.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s