Dödshjälp av äldre har legaliserats

Jag läser ett reportage i tidningen Senioren och att ”Äldre personer får inte respiratorstöd utan ordineras palliativ vård trots att de kan ha chans att överleva covid-19.”.

De höga dödstalen på landets äldreboenden diskuteras överallt. Hur kom smittan dit, är frågan som ställs. Men en ny fråga som väckts är, hade fler kunnat överleva om de faktiskt fått hjälp istället för palliativ vård?

Tillfrisknade tack vare sonen
I ett inslag i SVT från 21 april berättade Thomas Andersson om hur hans 81-årige far Jan ordinerades palliativ vård av en läkare som inte ens träffat fadern, efter att Jan smittats av covid-19 under ett sjukhusbesök. När Thomas Andersson krävde att Jan skulle få näringsdropp istället för morfin piggnade 81-åringen till och är idag frisk från covid-19.

”Många klarar sig inte”
Men hade inte sonen sagt ifrån, hade Jan varit död idag.

– Det är så frustrerande att de äldre är så diskriminerade, särskilt de som bor på äldreboenden. Som tur var klarade sig pappa men många andra har inte klarat sig och har inte fått hjälp heller, säger Thomas Andersson till Senioren.

Många äldre klarar smittan
Även om äldre är en riskgrupp finns goda möjligheter att överleva den nya influensan. Av de hundratals covid-smittade personer som vårdats på geriatrisk avdelning i Stockholm överlevde 80 procent, uppger DN. Snittåldern på de som vårdades var 83 år.

Hur många som kommit från andra länder, så kallade flyktingar, som har smittats på grund av tätt boende områden redovisas tyvärr ej. Tyvärr förekommer det därför mycket gissande. Det kanske vore moget av myndigheterna att berätta sanningen!

Läs mer här om hur dödshjälp plötsligt har blivit lagligt! >>>

Nihil agere delectat’.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s