Tänderna tillhör våra kroppar

Ursäkta mitt evinnerliga tjat!

Jag framhåller ständigt, och kommer att göra så fram till valet, att tänderna tillhör våra kroppar och skall därför inlemmas i högkostnadsskyddet för de kroppsliga åkommorna. Sverige har råd med det. Basta!

Som jag har förstått det och som jag fortfarande förstår det, så har majoriteten av ledamöterna i Sveriges riksdag uttagbara tänder, eftersom de inte vill att vi svenska medborgare ska kunna gå till tandläkare för att ha en bra tandhälsa.

Vad jag kan förstå så är det inte seriösa tandläkare som bromsar i fråga om högkostnadsskydd, utan det är de mindre seriösa månglarna som är mot behandling under högkostnadsskyddet. För jag förmodar att det kryper i skinnet på de oseriösa månglarna, bara vid tanken på att bli kontrollerade.

Här under några tidigare inlägg i högkostnadsskyddsfrågan:

Om högkostnadsskydd vid tandvård

Äldres munhälsa en tickande bomb

Politikers triage av alla fattiga

Skrivandets vedermödor

Svar från Stefan Löfven

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s