Bättre partilös än ordlös

Vid valet 2018 röstade 6,5 miljoner av 7,5 miljoner röstberättigade och enligt val.se var det bara 26 procent som satte kryss på valsedlarna.

År 2022 kommer det att finnas i runda tal 2 miljoner pensionärer, inom- och utomlands, varav ungefär cirka 1 miljon räknas som fattiga enligt EU:s fattigdomsgräns.

Fortfarande har inget riksdagsparti ens börjat fundera över pensionärernas svåra frågor. Naturligtvis förstår jag att det är en känslig fråga. Speciellt för de partier som under tiden 2006 till 2014 såg pensionärer som paria och oviktiga i vårt samhälle. Och samtidigt införde de som enda länd i världen apartheid.

De partierna bör nu hålla i hatten för de politiska vindarna viner bara med ”moderat” vindstyrka än så länge. Kanske det blir nya orkanvindar strax? Kanske det blir stiltje i dessa partier på grund av ny partiledare. Partierna kräver då en etta med jordvärme.

Kanske något annat och för närvarande ”gudsförgätet” parti kopierar nyss nämnda parti och byter partiledare. För när de politiska vindarna övergår i storm kanske en ”åskgudinna” faller till marken med ett brak. Ja ni som vet, vet vem jag syftar på.

Det politiska parti som klart och tydligt stöder och arbetar för pensionärers rätt i samhället (PRIS), kan räkna med min röst, oavsett färg på partiet. För ni politiker som tror att pensionärer pratar partipolitik, ni tror fel! Några av oss pratar bara om överlevnad. 

300 tusen svenska medborgare, kvinnor som män, unga som gamla, försöker få mat för dagen.

300 tusen svenska medborgare pratar knappast om någon lyxkonsumtion utan pratar bara om överlevnad.

300 tusen svenska medborgare saknar möjlighet till sjuk- och tandvård då det ligger utanför den ekonomiska möjligheten. 

Idag när dessa rader plitas ner, är det 374 dagar kvar till valet den 11 september 2022.

Då politiker, är det är bättre att vara partilös, än ordlös.

3 kommentarer på “Bättre partilös än ordlös

    1. Rånfelt införde skillnad i skatt mellan pensionärer och ”arbetare”. Det S Eriksson är apartheid. Tyvärr förvånade inget av det han utförde under sin tid vid makten. Vi har såg följderna av hans givmildhet mot andra länder vid coronastarten. Bland annat bristen på helikoptrar och respiratorer.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s