Politiker och politiker

Jag funderar ofta över politikerrollen i vårt ädla svenska samhälle och har kommit fram till följande. Det finns enligt mitt förmenande och enligt min ganska vida erfarenhet två diametralt skilda politiker.

Den ena gruppen politiker, vilka idag 2021 är ett snabbt sjunkande antal. Det är gruppen hederliga politiker som vill Landet Sveriges väl, ve och framtid. Den här gruppen politiker är oftast pålästa och kunniga. Ett typiskt exempel är Magdalena Andersson.

Den andra gruppen politiker, vilka idag 2021 är ett är snabbt stigande antal. Det är politiker som gärna går över ”kroppar” (lik) för att nå arvodesstinna positioner. Denna stigande grupp politiker saknar oftast empati, kunskap och utbildning. Enligt mig är Ulf Kristersson M, Märta Stenevi Mp och Per Bolund Mp sådana.

Min hemula fråga är hur Sverige ska göra för att få fler politiker från första gruppen och färre politiker från andra gruppen?

Ett sätt, är att kryssa för presumtiva politiker långt ner på valsedlarna. Gärna de sista namnen på valsedlarna. Anledning är att det är de personerna som har idéer och våga framföra sina idéer. Därför sist på valsedlarna.

Troligen får vi helt andra politiker då. Troligen får vi politiker med mål i mun. Troligen får vi politiker med mål i sikte. Troligen får vi politiker som vågar utmana dagens blinda och döva politiker.

Kan ni tänka er det scenariot?

Vid valet 2018 var det endast 26 procent av 6,5 miljoner väljare som orkade sätta kryss på valsedlarna. Alltså skall vi anklaga de 4,8 miljoner väljare som inte orkade sätta kryss på valsedlarna, för att Sverige ser ut som det gör idag.

Ni behöver absolut inte hålla med om mitt resonemang, men fundera gärna ett tag på min sköna tanke.

För Sverige i tiden!

En kommentar på “Politiker och politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s