En liten berättelse

Vår bostadshyra har stigit med 103 kronor per månad och bostadsbidraget har minska med 40 kronor/månad. Vidare blev vi av med ett ekonomiskt mycket värdefullt busskort 2020. Det beror på att Halmstad kommun (M) har begåvats med ”oförutsedda ekonomiska bördor”, enligt flera kommunråd i staden och därför ej kan fortsätta med gratis busskort för denna min ålderskategori.

Därför får vi som har en ålder från 70 till 74 och 365 dagar (skottår) klara oss utan fria resor med buss mellan 09:00 och 15:00. Naturligt kom det att påverka vår ekonomi ytterligare då vi istället för att åka med buss för att utföra våra inköp, fick färdas med bil till och från de affärer som hade/har priser som motsvarar vår ekonomiska kompetens och situation.

Vi får alltså ta bilen de 22 kilometerna i stället för bussen tre gånger per vecka.

Bussresans kostnad: 4 veckor x 3ggr/vecka x (4 x 23) 92 kr/resa = 1100 kr/månad.

Bilresans kostnad: 4 veckor x 3gg/vecka x (22 km x 17 kr/L) = 450 kronor/månad.

Man ska då veta att det miljöovänliga miljöpartiet (Mp) tillsammans med högeralliansen (C, L, Kd, M) styr Halmstad.
Vänsterpartiet (V) och Sverigedemokraterna (SD) röstar på de förslag som gynnar deras parti bäst (så klart).

Idag handlar vi där vi kan få bästa möjliga mat till lägsta möjliga pris. Därför den 22 km långa resan. I det långa loppet tjänar vi ändå en hel del pengar på det, trots frekvent höjda priser, och/eller mindre förpackningar till samma pris som tidigare.

Med höjd hyra, förlorat busskort, minskat bostadsbidrag och smyghöjda priser hamnade vi på ett icke oväsentligt minus varje månad.

Min hemula fråga är om det var rimligt att år 2020 och med alla löften om mer pengar i börsen för oss pensionärer? Är det verkligen rimligt att år 2021 fortsätta misshandla oss pensionärer? Är vi pensionärer inget värda längre?

Jag berättar denna lilla söta historia för att väcka er väljare inför valet 2022.

Med en högerallians styre tillsammans med det osedvanligt miljöovänliga miljöpartiet medför ökad invandring av ”icke arbetsföra ungdomar”, kommer neddragningar av pensionärers levnadsstandard att ytterligare försämras.

Anledningen är förstås att svenska medborgare, främst pensionärer är så nöjda med vad de/vi har. Vänta då bara, för försämringarna väntar bakom husknuten med fortsatt corona och nya ”flyktingvågar”, från menaländer.

Hur kommer ni att rösta? Framförallt – kommer ni att sätta kryss på era valsedlar? Endast 26 procent satte kryss på valsedlarna 2018 enligt val.se.

Lycka till med ER framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s