Fetma beror på höga insulinnivåer

Jag läser hyllmeter med information angående fetma och orsakerna till fetma. Det finns massor av information och desinformation om fetma och fetmans orsaker.

Det finns oräkneligt många ”dieter” att tillgå och testa.

Gemensamt för många dieter är att de ger en tillfällig viktminskning och att vikten återställs eller ökar efter dietens avslut – om man inte fortsätter med den (dieten) det vill säga.

Här under ett litet intressant utdrag från Dietdoctor. (Följt av ”Mina dieter”)

Orsakas fetma huvudsakligen av det fettinlagrande hormonet insulin? Och om så är fallet, varför finns det så otroligt många som fortfarande inte alls håller med?

Allt eftersom mantrat ”kalorier in, kalorier ut” blir allt mer föråldrat ser dr Ted Naiman sina patienter få otroliga resultat genom att göra raka motsatsen – sluta räkna kalorier.

Så vad ska man göra om man vill gå ner i vikt? Dr Naiman har svaret: fokusera på att sänka dina insulinnivåer. Och han delar med sig av de mest effektiva sätten för att göra just det (LCHF är bara en av flera viktiga saker).

Som läkare hjälper dr Naiman patienter att hitta strategier som faktiskt fungerar och sätt för att förbättra insulinkänsligheten. I vår intervju förklarar han vad man ska göra om man vill gå ner i vikt.

Du kan se en del av intervjun – här. Hela intervjun finns tillgänglig på våra medlemssidor:

Mina dieter!

Naturligtvis har jag testat många olika sorters dieter efter att jag med buller och bång avslutat ett fantastisk drömjobb på grund av ”chefers” bristande arbetsgivaransvar. Jag lade då på mig 20 kilo på grund av ”tröstätande”.

Idag har jag nästan nått ursprunglig vikt med hjälp av LCHF. Jag äter inte strikt LCHF, men har minskat mitt kolhydratintag väsentligt. Samtidigt har jag minskat snaskintaget från kilo till hekto (insulinnivåer ni vet).

Litteratur att läsa är bland annat KETO av Martina Johansson, Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar, Maten och folksjukdomarna av Staffan Lindeberg och Smala människors sju hemligheter av Hansen & Goodman.

Det finns fler böcker i ämnet i familjens bokhylla. Böckerna är värdefulla och lärorika om man vill må bra resten av livet och samtidigt hitta sin idealvikt.

Må gott och lev väl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s