Mitt lilla pensionärsupprop

Jag söker rättvisa och rättvis behandling av människor som har gett sina kroppar för Sverige. Det gäller alla människor oavsett klasstillhörighet och annat. Många lever i fullständig misär och stort armod, idag år 2021.

Vilket politiskt parti vågar föra pensionärernas talan idag? Vilken politiker vågar idag sticka ut hakan för två miljoner pensionärer – eller nära en tredjedel av ”valmanskåren”? Tyvärr hittar jag inget sådant parti, eller ens någon sådan politiker idag.

Jag trodde i min enfald att kommunala och regionala pensionärsråd skulle vara en plats där pensionärer och äldre kunde göra sin röst hörd, men inte ens där händer det något. Det är ganska naturligt egentligen, eftersom de sittande i dessa råd är politiker och tillvaratar vad på dessa ankommer.

Jag läser i Sveriges Pensionärers Intresseparti (SPI) tidning. Var finns SPI i debatterna? Var på barrikaderna finns SPI. SPI anses vara ett pensionärsparti, men SPI:s trummor och trumpeter är dödstysta.

Även pensionärsorganisationen PRO verkar ha tappat fotfästet. PRO sade följande för något år sedan; GysingeAkademin är avstampet för ett mer aktivt arbete med integrationsfrågor. Nu arbetas ett studiematerial fram som ska leda till diskussion och verksamhet i landet.

Min lite försynta fundering är, när avstampet för ett mer aktivt arbete med pensionärsfrågor skall starta, PRO? Aktiviteterna var försumbara före och under valet 2018. Även här är förklaringen enkel. De flesta ledamöterna i PRO:s kader är aktiva politiker.

Utan att vara alltför negativ och förhäva mig alltför mästerligt, tror jag tyvärr att valet 2022 blir en spegelbild av 2018 års val. Pensionärsfrågorna hamnar i politikens och politikernas kölvatten. Vem tjänar då mest på detta?

Grunna gärna på det ett tag.

4 kommentarer på “Mitt lilla pensionärsupprop

  1. Bra skrivet, har själv en del skriverier om detta och kräver upptill bl a 20 000 skattefritt.
    Men på slutet, ska det inte stå ”valet 2022”?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s