Svenska kyrkan och politiskt hyckleri

Den 1 januari 2000 ändrades relationerna mellan Svenska kyrkan och staten, vilket gör att kyrkan inte längre officiellt kallas statskyrka. Svenska kyrkan är dock fortfarande till viss del styrd av riksdagen, genom lagen (1998:1591) om Svenska kyrkan och lagen (1998:1592) om införande av lagen om Svenska kyrkan.

Bild: Ideell kulturkamp

Vid skärskådande av de opolitiskt religiösa deltagarna i grupperna, blir åtminstone jag oerhört förvånad! För de opolitiskt religiösa grupperna i kyrkorummen, har ett antal politiska uppdrag lite varstans i kommuner, landsting och regioner. Några av de opolitiska politikerna har kommun-, landstings- och regionrådsplatser för respektive riksdagsparti!

Jag anser att kyrkan slutgiltigt och snarast skiljs från politiken (staten). Kyrkan med personal, klarar sig alldeles utmärkt, utan politiken. Historien visar att politiken under århundraden (adel, borgare och bönder) bara har sett till sina egna intressen och lämnat religionen utanför. Så är det tyvärr fortfarande! Det visar den 51 stycken starka opolitiska politikerkåren i Göteborgs stift, med all klar tydlighet.

Sit vos ambulare cum Deo.

2 kommentarer på “Svenska kyrkan och politiskt hyckleri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s