Min spegelbild

Varje gång jag tittar mig i spegeln tänker jag tillbaka på vem det är jag ser och undrar jag vad denna person har varit med om genom åren.

Jag ser ärr efter operationer och lagningar i ansiktet och tänker på alla ärr som inte syns utom när jag står naken framför spegeln. Många av dessa ärr har bleknat genom åren.

Jag ser även de inre ärren när jag tittar mig i ögonen i spegeln. De ärren ser bara jag själv och de ärren är betydligt djupare. De ärren kan inte den bästa plastkirurg i världen fixa till.

Tanken faller då på en väninna som också har några ärr efter skador och sjukdomar, som för några år sedan ville att vi skulle jämföra och tävla om vem som hade flest och störst ärr. Hahaha. Jag hade vunnit överlägset. Naturligtvis vet jag inget om hennes inre ärr.

Så tänker jag tillbaka på allt jag har varit med om genom åren, både trevligt och otrevligt. Ibland undrar jag även över hur det hade blivit om jag haft lyckan och ekonomin att studera på Universitet och högskolor tidigare i livet.

Det sägs att man inte ska gråta över spilld mjölk, men tankarna kommer på mig emellanåt. Jag precis som många andra i min närhet har dessa tankar, fast man inte berättar om dem.

Så klart att det kommer lite spån av tankar när någon har druckit aningen för mycket. Då släpper banden lite bit för bit och den personen berättar om sina innersta tankar.

Så långt tillbaka jag kan minnas, har jag varit ett läskpapper i andras ögon. Till och med mina närmsta släktingar kunde få för sig att använda mig som ”slasktratt” om uttrycket tillåts.

Det är alltså mycket som har hamnat mellan mina öron. Mycket som inte borde ha hamnat där, utan bara ha stannar mellan personernas egna öron. Naturligtvis visste personerna att jag behöll hemligheterna för mig själv.

När jag nu tittar i spegeln och ser mig djupt i ögonen, kanske även jag borde ha pratat av mig mina innersta tankar och bekymmer. Som väl är så är jag ensam om dessa mina tankar och bekymmer.

Var rädd om dina innersta tankar.

En kommentar på “Min spegelbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s