Undvik långsamt spel

Idag spelade min fru våra vänner och jag en golfrunda. Idag märktes det att folket från hufvudstadens coronahärd fortfarande finns kvar på västkusten (”dialekten”).

Normaltiden för spel under året har varit 3,5 till 4 timmar. Idag tog golfrundan nära fem timmar. Eller 4 timmar och 50 minuter.

Visserligen har vi en fantastisk utsikt på från de flesta av hålen på vår fina golfbana, men vi vill gärna spela golf med.

All denna väntan och alla dessa evinnerliga speluppehåll stör även den mest härdade golfspelares spel. Det blir oerhört svårt att behålla fokus på spelet.

Vi som spelar golf för vår trevnads skull, mister denna trevnad. Vi som gärna stannar kvar en stund efter golfrundan och diskuterar, ser inte skymten av de spelare som fördröjde spelet.

Djupanalysera gärna golfspelets olika slag, men gör det då efter spelets slut. Gärna vid eller i restaurangen med en kopp kaffe och tilltugg.

Kom gärna och spela golf på våra fina golfbanor ”på Landet”, men lär er först golfvett. Golfvett vid sällskapsspel är viktigare än alla regelbokens regler.

Läs gärna vad Mikael Sorling skrev om lååångsamt spel! Det är en lång, men mycket nyttig text – Speciellt för ”hufvudstadens” dryga individer.

Svinga väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s