Snart är det val igen

Det finns viss risk för upprepning av tidigare texter i ämnet, men det struntar jag i då äldres situation behöver upprepas gång på gång fram till valet!

Läs om Ålderism

Vid valet 2018 röstade 6,5 miljoner av 7,5 miljoner röstberättigade enligt val.se. Av dessa var det bara 26 procent, alltså endast cirka 1,7 miljoner väljare som satte kryss på sina valsedlar. Alltså valde 4,8 miljoner väljare, de politiker som politikerna själva hade valt ut, i nummerordning.

År 2022 kommer det att finnas fler än 2 miljoner pensionärer. Alltså svenska medborgare, inom- och utomlands, varav en miljon pensionärer räknas som fattiga enligt EU:s fattigdomsgräns.

Fortfarande har inget riksdagsparti ens börjat fundera över pensionärernas frågor och situation. Naturligtvis förstår jag att det är en känslig fråga för de partier som anser att andra länders medborgare vara viktigare än svenska medborgare och speciellt pensionärer i Sverige

Speciellt för de partier som under tiden 2006 till 2014 såg pensionärer som paria och oviktiga i vårt samhälle. Man införde till och med apartheid på nytt. Gruppen pensionärer – mot alla andra.

Ni politiker som tror att vi pensionärer pratar partipolitik, ni tror fel! Ni ska då veta att fler än tre hundra tusen pensionärer bara pratar om sin överlevnad.

– Tre hundra tusen svenska medborgare, kvinnor som män, unga som gamla, försöker få mat för dagen.

– Tre hundra tusen svenska medborgare pratar knappast om någon lyxkonsumtion utan pratar bara om överlevnad.

– Tre hundra tusen svenska medborgare saknar möjlighet till sjuk- och tandvård då det ligger utanför deras ekonomiska möjlighet.

– Två tusen två hundra kronor för dyr medicin (högkostnadsskydd) ligger långt utanför deras ekonomiska förmåga.

Idag när dessa rader plitas ner, är det endast 416 dagar kvar till valet den 11 september 2022. Ni politiker som tror att vi pensionärer glömmer, har helt rätt.

Tyvärr för er politiker, kan vi fortfarande skriva och anteckna och vet därför vilka löften ni gav. Vi pensionärer, vi minns därför det ni ljög om!

Nu har jag skrivit av mig all min frustration. Ha det gott alla.

En kommentar på “Snart är det val igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s