Om att hysa tilltro till USE

Jag ska här berätta om min brist på tilltro till jordens största politikerträsk. Det sitter en massa så kallade folkvalda i ett gigantiskt hus i Bryssel. Ibland även i Strasbourg och Luxemburg.

Vad gör då dessa ”folkvalda”? Jo, de tar beslut långt över oss väljares huvuden. Jag citerar därför Arnold Schwarzenegger: ”jag är inte politiker, jag är mina väljares tjänare!”

Vad gör USE för nytta i och för Europa – egentligen? Tidigare om åren hade jag svårt att se några fördelar med USE (EU) och Shengen.

Idag med en tsunami av flyktingar över USE:s gränslösa vidder till Sverige, har jag än svårare att se nyttan av denna enorma ohanterliga koloss.

USE har 27 fullständigt olika stater med fullständigt olika intressen och förmågor, där alla drar åt olika håll för att tillskansa sig ”medlemsavgifter”. Alltså våra skattepengar.

När vi såg och nu ser debaclet med bristen på vaccin till USE:s medborgare, förstår jag än mindre nyttan av detta åbäke – enorma kollos på lerfötter. 

Jag var mot USE och Schengen från början och välviljan till detta kaos har knappast avtagit. Snarare tvärtom – om det nu kan vara möjligt.

Om det mot all rimlig förmodan skulle bli ett val om utträde ur USE, skulle jag stå först i ledet till vallokalen. Det är ett som är säkert.

En liten tankeställare: Varje månad flyttar USE 700 parlamentariker och hela dess administration mellan Bryssel och Strasbourg.
Det handlar om 20 ton papper, totalt 5000 människor och 2000 lådor med arbetsmaterial på lastbil.

Kostnaden för flytten 2014!

Jag avslutar med att citera Ted Kennedy: ”It’s better to get something done imperfectly than to do nothing perfectly.”.

Ha det gott i sommarvärmen.

En kommentar på “Om att hysa tilltro till USE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s