SMHI:s statistik förbryllar !

Jag har under tid framhållit alla fejkade studier om och kring vårt klimat. Jag mins hur vicepresident Al Gore blev miljardär med sina domedagsprofetior. Troligen har fröken Greta tjänar en kova hon med, kan ro.

Här har jag kopierat mycket intressant text från 2021-06-30 TTELA, f.d. Trollhättans Tidning och Elfsborgs Läns Allehanda.

Bild: NASA

Hur klimatdrivande är koldioxidutsläppen?

SMHI har för 30-årsperioden 1991-2020 räknat fram nya medelvärden för månadsmedel-temperaturer i Sverige, så kallade referensvärden. Tidigare var det medelvärden för perioden 1961-1990 som gällde. Jag har tagit fram referensvärden för temperaturen när det gäller årets alla månader för 27 geografiskt representativa orter i Sverige, där SMHI utför temperaturmätningar, från Karesuando i norr till Falsterbo i söder. Dessa 27 orter får utgöra ett riksgenomsnitt.

Jämför man alla 27 orternas sammanlagda referensvärden för de ovan nämnda perioderna visar det sig att Sverige som helhet har blivit 1,2 grader varmare under de senaste 30 åren, vilket anses bero på den så kallade globala uppvärmningen förorsakad av människans miljöutsläpp, i huvudsak koldioxid (CO₂) från fossil förbränning. Jämför man årsmedeltemperaturer kan det verka vara så.

Men om istället månadsvisa jämförelser sker gör man den häpnadsväckande upptäckten att just juni och oktober inte har blivit ett dugg varmare. De är kvar på samma nivå som under den tidigare referensperioden 1961-1990. Men de övriga tio månaderna har blivit klart varmare och största temperaturökningen står januari för – 2,2 grader. Minsta ökning-en har maj – 0,7 grader och näst minsta september – 1,0 grader, medan juni och oktober står för 0,0 graders ökning. Detta är anmärkningsvärt då kan i alla fall inte gärna temperaturhöjningen entydigt bero på CO₂-utsläppen eftersom dessa bör vara jämförelsevis lika för årets alla månader. Det måste vara andra faktorer än enbart miljöutsläppen som ligger bakom det varmare klimatet. SMHI:s nya statistik är verkligen förbryllande. Varför har inte juni och oktober påverkats av de värmealstrande utsläppen?

Läs gärna vidare i texten. Ni kommer att höja på ögonbrynen precis som mig.

Här finns mer att läsa i ämnet! Den största anledningen till att vi fått större skördar handlar om teknikutveckling, gödsling, växtförädling och liknande – inte bara en ökad CO2-halt.

Ytterligare intressant läsning. Den australiske programledaren Rowan Dean bevakar väder och klimat runt hela globen. Han gör det som en fristående observatör helt oberoende av den “Politiskt Korrekta” bild från IPCC, som de flesta media håller sig till.

När ni nu har läst allt, så simma lugnt. Det är ingen ko på isen, än på länge.

2 kommentarer på “SMHI:s statistik förbryllar !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s