Det röda köttet

Jag prenumererar på Diet Doctor. Andreas skriver mycket matnyttigt på den sidan. När jag försökte vara nyttig och bli av med min diabetes, blev Andreas än mer nyttig att läsa. Här ett litet utdrag från hans sida:

Spelet bakom rekommendationerna om rött kött

Journal of the American Medical Association (JAMA) har en näst intill skräckinjagande fascinerande artikel.
Den pekar på den vidd av meningsskiljaktigheter och bedrägeri som förekommer inom nutritionsvetenskapen.

Den djuplodande artikeln illustrerar det högst medvetna arbetet av en lobbygrupp som försöker att skrämma redaktörer på en annan framstående tidskrift från att publicera en serie vetenskapliga artiklar som funnit att mycket av den vetenskapliga forskning som stöder att man ska äta en mindre mängd kött är av för låg kvalitet för att kunna hävda att rött kött är en signifikant hälsofara.

Artikeln beskriver också den medvetna brottet av ett publiceringsembargo, vilket är ett allvarligt etiskt övertramp inom forskarvärlden. Artikeln avslöjar även de dolda banden till olika aktörer i livsmedelsindustrin — på alla sidor av nutritionsforskning.

Diet Doctor har noterat att forskningen inom nutritionsområdet är full av odeklarerade jävsförhållanden och evidens av låg kvalitet, so exempelvis observationsstudier som inte visar på orsak och verkan.

Stanford-forskaren dr John Ioannadis menar att ”hela forskningsområdet är i behov av en radikal förändring.”

Läs hela inlägget, med länkar till intressanta sidor här >>>

PS.
Genom att äta enligt Diet Doctor har jag blivit av med min diabetes 2. Min diabetessyrra och husläkare (fd professor) trodde inte sina ögon när de såg resultaten av de olika blodproverna. Påstod sig aldrig sett något liknande.
Ds.

Må gott och lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s