F10 Kamratförening

Äntligen kom Bulle(r)tinen från F10 kamratförening i postlådan. Det är liksom lite av julafton för oss flygtokar varje gång vi får tidningen i våra händer. Mycket av det som skrivs finns bevarat i våra minnen, men tål att upprepas.

Denna tidning är inget undantag. Det berättas att J35 flygsimulatorn har flyttat in i ett litet glashus. Det för att piloterna ska kunna koncentrera sig på flygningen och inte förvillas av bakgrundssorlet från besökande.

Chefen F17 överste Tommy Pettersson berättar om livet på F17 och gästspelandet i Libyen. Han berättar även i positiva ordalag om värnpliktiga mekaniker. Naturligtvis gjorde vi mekaniker mycket nytta under och efter kalla kriget.

Tyvärr såg politikerna chansen att spara pengar \”till annan verksamhet\”. Ni som vet, vet vilken \”annan verksamhet\” jag menar.

Sven Scheiderbauer berättar om när jetflyget kom til Sverige 4 juni 1946. 1951 hade F10 55 stycken J21R. Det var fler flygplan än vad F10 hade när jag var värnpliktig 1966-67. Då hade vi J34 Hawker Hunter och J35 Draken.

Rolf Clementson berättar om Chefen F10 1987 till 1992, överste av 1 gr Rolf Clementson och hans gärningar på F10. Rolfs favorituttryck var – \”Det är något visst med gamla F10\”.

Rolf Jonsson skriver om Sveriges incidentberedskap efter 2002. Det skriv om det liial stora flygplanet MFI. Det gjorde i von Rosen händer mycket nytta i Afrika. Mycket intressant. Allt som skrivs i tidningen är egentligen intressant för mig.

Nu har jag skumläst tidningen och ska fortsätta läsa mer på djupet. Den som är intresserad av att bli medlem i F10 kamratförening kan ta en titt här:
F10 Kamratförening

Ha det gott i sommarvärmen.

En kommentar på “F10 Kamratförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s